V úterý 10.9.poprvé na koníky!

11.09.2013 18:33

Na úterní pravidelné exkurze do stájí v Holubicích zapisujte své děti ve školce na nástěnku. Povezu vždy 3děti, pokud nebudou místa pondělní ráno zaplněná, výlet ruším. Cena 200Kč se platí ráno při předání dětí. Děti, co jedou na koně, svačí dříve ve školce, tak v 8.45h a v 9h odjíždíme. Vracíme se na oběd.

Ssebou batůžek s pitím a malou svačinkou, něco na zub pro koníky - není povinné! - , na sebe dlouhé neklouzavé kalhoty, mikinu, bundu, čepici dle počasí. Boty také dle počasí - jsme celé dopoledne venku, ve stájích nebo okolo. Děti se mohou ušpinit - sláma, koně, kočky, psi, popřípadě bláto - ve školce je převlékáme. V případě deště jsme více ve stájích a jezdí se v kryté jízdárně.

Exkurze máme díky společnosti Mirákl, o.s., více na webu www.chmirakl.cz, která vlastní 4hiporehabilitační koně ustájené ve stájích v Holubicích. Děti jsou v péči fyzioterapeutky Mgr.Kateřiny Čapkové a trenérky koní slečny Laury. Ta koně pak vede na jízdě a fyzioterapeutka dítě jistí. Děti dostanou zapůjčenou jezdeckou helmu. Koně jsou velmi milí, klidní a přátelští, vycvičení k práci s dětmi od narození. My se nejdříve s koňmi přivítáme, nakrmíme je, seznámíme se s čištícími nástroji, pak jednoho vybraného děti vyčistí - vyhřebelcují, vykartáčují, učešou, pomohou osedlat a každé se asi 12minut sveze. Nakonec děti koníka odmění nějakou dobrotou. Mezitím jsme venku, děti mají připravenou trampolínu, tunel, houpačky a honí se s kočkami a canisterapeutickými retrívry. Po malé svačince mohou vymalovat koníka na omalovánce. Do školky se vracíme na oběd.